pátek 25. února 2011

Posuvne dvere do pouzdra ve stene


Dnes jsem u moji sestry dokoncil montaz techto posuvnych dveri. Dvere jsou vyrobeny z LTD design hruska. Dverni kridlo je tvoreno dvema panely 18mm slepenymi plosne pomoci PUR lepidla. Pote jsem vyrezal otvory pro vyplne a cele dvere jsem rucne ohranoval ABS hranou 2mm pomoci Chemoprenu extrem. Dverni oblozky jsou take z LTD hruska a vsechny hrany jsou take olepeny ABS 2mm. Vnitrni hranu oblozek jsem olepil sirokou ABS hranou, ktera zaroven tvori pero, ktere je vlozeno do vyrezane 2mm siroke drazky po obvodu "futra". Futro je do stavebniho otvoru pripenovane pomoci nizkoexpanzni peny. Dverni kridlo je zaveseno na loziskovem pojezdu s nosnosti 70kg. Zasklivaci ramecky jsou z BK masivu moreneho na tmavejsi odstin a lakovany pomoci strikaci pistole. Vypln dveri je piskovane sklo 4mm. Dvere jsou opatreny zadlabanym uzamykatelnym zamkem. Otevirani dveri zajistuje otocna BK koule, kterou jsem dokoncil na stejny odstin jako ramecky. Dverni kridlo ma ve spodni hrane vyfrezovanou drazku, ktera slouzi ke spodnimu vedeni dveri pomoci plastoveho cepu. Dvere jsem taky opatril protiprachovym samolepicim kartackovym tesnenim. ktere je nalepeno na vnitrni hrane pouzdra.  Jeste zbyva dokoncit, zasparovani a vymalovani. Doba vyroby cca 1 tyden.
vsechny fotografie:Picasa

















3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Dobrý den! Nestačím se divit, jak dokáže být někdo šikovný. Mám dotaz ohledně těsnění - používáte pouze protiprachové těsnění mezi futry a dveřním křídlem nebo i dole u "prahu"?
Díky za krásné stránky ... r.a.s

Petr řekl(a)...

Ahoj, dekuji za pochvalu. V tomto pripade bylo pouzito tesneni jenom kolem futra a u prahu ne, ale urcite je mozne resit i tesneni v miste prahu pomoci tesneni, ktere by bylo napr. nalepeno, nebo narazeno v drazce podel spodni hrany kridla dveri. V nasem dome co zrovna stavim, budeme mit taky 3 dvere posuvne, ale tesneni ve spodni casti taky nebude, z duvodu pozadavku na proudeni vzduchu - rekuperacniho vetrani.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj! Jasné, kvůli rekuperaci to je rozumné. Viděl jsem u jednoho zákazníka jakýsi systém kdy štětka těsnění vyjížděla až po uzavření dveří ...
ras