úterý 18. ledna 2011

Skrinka pod umyvadlo 2.


Včera jsem dokončil a namontoval skříňku do druhé koupelny v přízemí u švagrové. Jelikož v této koupelně není přiliž místa na ukládání věci (kosmetiky, ručníky) tak jsem navrhl umístění skříňky na míru pod umyvadlem. Skříňka je zavěšená pomoci čtyř šroubů na stěně 15cm od podlahy z důvodů minimálního kontaktu s vodou na podlaze a pohodlnému úklidu podlahy v koupelně. Stejně jako skříňka v podkroví je vyrobená z dýhované dřevotřískové desky tl.19mm dýha dub. Přední a spodní hrany jsou opatřeny nákližky 5mm a zaoblený R3m. Vsechny ostatni hrany jsou proti vlhkosti chraneny dyhovou hranou.
Dvířka jsou z masivního dubu stejně jako výplň. Pro pobavení synovců a pro případně odvětrání vlhkosti ve skříňce jsem vyřezal do výplně dvě akvarijní rybičky - skaláry. Klukům se "rybičky" mooc líbí. Skříňka má jednu polici a konstrukce je spojena pomoci dřevěných kolíku a taky šroubů s dřevěnýma krytkama.

Povrchová úprava je tvořena 3 vrstvy laku polyurex mat. V horní části skříňky ještě budu dodělávat krycí listu z masivního dřeva, která bude tvořit jakýsi lem kolem skříňky a bude z horní hrany přesně kopírovat tvar umyvadla. Spára mezi lištou a umyvadlem bude potom utěsněna sanitárním silikonem.(foto dodám později)
UPDATE: fotka s dokoncenou listou viz. nize.












6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

Pěkná práce, cením si toho, že se někdo podělí se svými zkušenostmi. Takových webů je u nás málo. Už to sleduju delší dobu. Fandím Vám.
Zdraví Ivoš

Petr řekl(a)...

Ahoj Ivosi, dekuji za pekny komentar. Ja si zase cenim kazdeho, kdo muj blog nejenom navstivi, ale taky moji praci oceni v komentari - je to velmi povzbuzujici. Bohuzel komentaru mam velmi malo. Za celou historii navstivilo muj blog pres 12.300 lidi. V prumeru je to nyni kolem 100 navstev denne a tento mesic to vypada,ze prekonam 3.000navstev/mesic. A za celou tu dobu mam jenom 35komentaru - z toho je 15 mojich odpovedi na komentar. - je to skoda, rad bych lidem odpovedel na jejich dotazy atd...

Anonymní řekl(a)...

Čau Petře,
po podrobném prostudování Tvého blogu mi nezbývá, než před Tebou "hluboce smeknout"!!!Trochu se v Tvém oboru pohybuju jako amatér-kutil (povoláním strojař) a vím, co práce se dřevem obnáší. Máš dobré nápady, jsi zručný a pečlivý. Což v dnešní době je vidět čím dál míň (čas jsou peníze).
Moc Ti fandím a rád budu Tvůj blog navštěvovat!
Libi

Petr řekl(a)...

Ahoj Libi, moc dekuju za lichotivy komentar. Jsem rad, ze se ti moje prace libi a verim, ze jako strojar urcite ocenis muj soucasny projekt, kvuli kteremu uz druhy tyden skoro nespim. Ja ti totiz taky trosku fusuju do remesla, protoze si vyrabim pasovou pilu,kterou uz dlouho potrebuju. I kdyz nerad soustruzim zelezo, tak jsem si vsechno delal sam, hridele, remenici atd. Az to cele dam dohromady, mam uz asi 200 fotek z vyroby, tak to sem dam a to bude bomba, protoze ta pila je z 90% ze dreva (ram, kola,stul,naklapeci mechanizmus atd...) Jeste jednou diky za povzbuzeni. Petr

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Petře,abych se ti přiznal, tak já jsem si veškeré strojní vybavení taky "ufušoval" sám - pilu,hoblovku s protahem, stroj. frézu, brusku (kolo štěstí)a soustruh. Jen ele. ruční nářadí si kupuji :-) O pásové pile také přemýšlím, bohužel mám omezené prostory. Jsem z města a vše mám na chatě v takové malé dílničce na pozemku. Rád se podělím se svíma zkušenostma v stroj. oboru (je mi 46 a něco jsem už funkčního vyrobil). Na oplátku bych se občas poradil s Tebou o věcech ze stolařiny, pokud budeš ochotný.
Ještě k té pásovce-dřevené stolařské stroje se dřív běžně vyráběly. Můj strýc měl hoblovku celou ze dřeva, jen válec a domky byly ze železa. Takže se toho neboj a klidně spi!:-)Zatím ahoj a už se těším na foto pásovky!
Libi

Anonymní řekl(a)...

dobry den koliki stoji takova prace