pátek 14. ledna 2011

Nova strikaci pistole!

Dneska jsem si udělal velikou radost. Přišel mi z německa balíček, který jsem si v pondělí objednal. Poslední rok a půl jsem používal při dokončování lakováním tátovu "hobby"pistoly, která se prodává v sadě spolu s hustičem pneumatik, ofukovaci pistoly, kabelem atd.. viz jako zde :Hobby sada  - Byla to ovšem hrozná práce, pistole je totiž celá z neleštěného hliníku a tak po čase zůstával na povrchu neodstranitelný nános laku viz. foto.Hlavní problém této pistole je neustále zacpávání vzduchových trysek v rozprašovaci hlavici, které jsem pořád musel jehlou čistit a i když jsem pistoly jenom na 10min. odložil, tak jsem ji musel vždy celou rozebrat a vyprat ve vodě. - hrozná práce za trest. Při lakování jsem si vždycky říkal, že si musím koupit něco lepšího, a dneska jsem se konečně dočkal.

Chtěl jsem ji objednat na e-bay, kde tato firma(Wiltec)taky nabízí, ale poštovné bylo 20£ a z německa to stalo 12euro! Samozřejmě jsem ji hned dneska vyzkoušel a musím říct, že je to jako "nebe a dudy" - prostě paraaaada! Ted už se nemůžu docat až budu zítra lakovat skříňku. Dřív jsem musel stříkat na vysoký tlak a jelikož mám malý vzdušník, tak se mi stávalo, že v půlce mi došel tlak a já musel čekat než se natlakuje. Tato profi pistole má na bodové nastavení dosah snad metr a na široký paprsek zabere pruh 28cm široký! Tato pistole používá nový systém LVLP (low volume, low pressure - nízký vstupní tlak - nízký výstupní tlak) tím je tato pistole vhodná taky na malé kompresory (potřebuje tlak 1,5bar. a spotřebu vzduchu 160l/min) a účinnost díky nízkému tlaku je 75% tedy více než systém HVLP. - popis výhod je taky zde : ebay 
Firma Auarita, je sice čínská značka, ale co dneska není z činy že. (všechny německé automobilky tam mají továrny a Ford už taky). Takže pokud je to na evropský trh, tak musím říct že kvalita je opravdu profesionální.  K této pistoly jsem si přiobjednal ještě jednu : (Wiltec) mini pistoly, kterou chci používat na malé věci a taky bych chtěl zkusit dělat nástřiky moření a patinování povrchu pomoci lihových a vodových mořidel.
Na závěr bych rád dodal, že za celou dodávku (velká pistole =805,-kc malá pistole=390,-kc,1x náhradní sítko=44kc, poštovné =300,-kc ) jsem dál neskutečných 1539,-kc!

Myslím, že tuto investici mužů doprorucit 100% každému, kdo vyžaduje "hodně muziky za málo peněz!"
po rozbaleni

padne presne do ruky


precizne frezovana rozprasovaci hlava, lak se ji prakticky nedotkne

porovnani se starou pistoly



serizovaci kolecko, ktere ovsem nema na nic vliv

Trabant & Lexus

  
Druha mini postolka s tryskou 0,8mm
nadobka 125ml

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

pěkná jen cena mě vychází dnes jinak ;-)