pondělí 17. srpna 2015

Vzorek rustikalni kuchyne



V příštích týdnech budeme vyrábět v práci kuchyň v rustikálním stylu z masivu. Proto jsem pro zákazníka vyrobil vzorek kousku kuchyně, jak to asi bude vypadat. Povrchová úprava bude mořením ve tmavém odstínu a lakování. Už mám připraveny materiál na výrobu věncové lišty, ozdobných lišt a rámu dveří.


ukázka principu frézování na formátovací pile - z jiného projektu


6 komentářů:

Unknown řekl(a)...

Mám rád tento styl nábytku, už netrpělivě čekám na další obrázky :-)
Ty lišty a profily jsi vyráběl nebo jsou to hotové polotovary?

Petr řekl(a)...

Ahoj, všechno vyrábím z nakoupené spárovky od pronicu. Skoro vše je vyřezané na formátce, včetně obloukové věncové lišty.

Anonymní řekl(a)...

Ahoj Pane truhlari, obdivuju praci a narazil jsem na tuto vencovou listu, kterou jak pises jsi vyrobil pouze pomoci formatovaci pily. Priznam se ze at premyslim tak i tak ... nevim jak by se to dalo ... a ptam se proto, ze momentalne mne jedna kuchyn presne s touto listou ceka, poradíš?
Dekuju předem
Dusan

Petr řekl(a)...

Ahoj Dušane, přidal jsem do tohoto příspěvku dvě fotky,které to doufám vysvětlují. stačí si určitě hloubku poloměru věncové lišty a podle toho uričit natočení přípravku vůči kotouči. Potom vysunovat kotouč postupně po 1-2mm a přejíždět dílcem jako na fréze v přípravku, dokud není vyřezaný požadovaný profil. At se daří. Zdraví Petr

Anonymní řekl(a)...

tak to smekám :-) toto je nápad nápadů :-)

Petr řekl(a)...

Díky, a viděl jsi jak jsem dělal na pile i tu druhou stranu?- vnější zaoblení? To byl taky pěkný přípravek. http://pekne-truhlarsvi.blogspot.cz/2014/09/vyroba-obloukove-nohy-ke-stolu.html