sobota 5. září 2009

JIDELNI STUL - BARVA






Tento stul jsem vyrobil v UK stejne jako vetsinu zde prezentovanych vyrobku. Jak uz jsem rekl, poslednich 2,5 let jsem pracoval v male truhlarske firme v anglii a ziskal jsem tam spoustu zkusenosti a nacerpal inspiraci, kterou bych rad nyni vyuzil pri zacinajicim podnikani i v CR.
Vetsina zakazek a vyrobku, ktere jsem delal v UK byla rucni prace dle individualnich navrhu ruznych architektu pro ktere jsme dodavali. Anglicani se kterymi jsem pracoval byli vetsinou mladi kluci, kteri nebyli prilis manualne zrucni. Ne ze bych byl nejaky starecek, je mi teprve 29 , ale ucil jsem se 3 roky na truhlarskem ucilisti a potom dalsi 3 roky na nastavbovem studiu na stredni skole, a myslim, ze v porovnani s jejich 2 letymi kurzy je to znat.
V podstate to vypadalo tak, ze anglicani bouchali korpusy skrini a ja spolu se dvema polaky jsme vyrabeli soliterni kusy.
Tedy stul na fotkach je vyrobeny z topoloveho dreva, ktere je vyuzito jako vnitrni vyztuhy konstrukce a nasledne je oplastovany zelenym surovym voskovanym MDF. (voskovany MDF je vyborny pro strikane barvene dokonceni povrchu, protoze ma uzavreny povrch a po barveni se "nezvedaji chlupy")
Zakladna stolu je tvorena silnejsim panelem MDF cca 2x40mm tloustky, ktery jsem nasledne ofrezoval do zkosu dle vlastniho pripravku pro rucni frezku.
Do zakladny jsou dale nacepovane nohy stolu, ktere z bocniho pohledu tvori pulelipsu a jsou nahore prisroubovany k "subtopu", na ktery je nasledne ze spodni strany prisroubovany "Top" Top - horni kulata deska ma celkovou silu 60mm a je tvorena konstrukci s dutinamy, ktera je oboustranne oplastovana. Z horni strany je jeste vytvorena prohluben 6mm pro vlozeni sklenene desky.

1 komentář:

Goldie řekl(a)...

Ten by se mi libil v orechu do obyvaku :D