středa 20. ledna 2010

Rejsek Sujikebiki

Tento rejsek jsem si vyrobil podle Japonskeho rejsku "Sujikebiki".  Pouzil jsem japonsky rysovaci nuz, ktery jsem koupil na internetu od firmy www.drevorezba.cz za 71,-kc. Dalsi naklady byli uz pouze muj cas a pravitko za 20kc, ktere jsem vlepil do drazky a lze diky nemu odecitat presne vzdalenosti pro rysovani. Kluzna plocha rejsku je tvorena pertinaxovou destickou o sile cca 6mm, ktera je prilepena k zakladne z DB dreva pomoci epoxidove pryskyrice. Posuvne rameno je z preklizky tl.12mm a zajistovaci kolik je ze dreva smrku.

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

pěkná práce, sice ne úplně tradiční materiál :), ale výsledek vypadá dobře a počítám, že i dobře funguje. V.Benedikt

Petr řekl(a)...

Diky za pochvalu, mas pravdu neni to ciste tradicni verze:) ale proc ne, kdyz je to pro dobro veci? Jsem s nim moc spokojeny.

Anonymní řekl(a)...

Ještě bych se zeptal na ten nůž, protože na drevorezba.cz jsem žádný nůž za 71 kč nenašel, je to překlep v ceně, nebo jsem špatně hledal, nebo už ho nemají? Za ty peníze bych ho docela bral, ale kde.. ?
V. Benedikt

Anonymní řekl(a)...

Petr: ale jo maji ho tam. cena 75kc :
http://www.drevorezba.cz/detail.aspx?kategorie=3116

Anonymní řekl(a)...

Aha, to mě nenapadlo, že bude jako náhradní díl přímo u rejsku... Díky moc! Jinak skvělý blog, moc užitečných informací, díky za něj!
V. Benedikt

Anonymní řekl(a)...

Pěkné! Chci se zeptat: Co jsi tam použil za pravítko? Nemůžu to z té fotky vykoukat... Bóřa

Petr řekl(a)...

Ahoj, je to obycejne pruhledne 20cm plastove pravitko z papirnictvi, udelal jsem drazku sirky 10mm do posuvneho ramene a pravitko jsem podelne urezal tak, aby zapadlo do drazky. Potom jsem odrezal zacatek pred stupnici tak aby se hodnota 0mm dotykala rezneho noze. Zabrousil po rezani a vlepil.